Grapefruit illóolaj 100 ml

Grapefruit olaj 10 ml

 

Alkalmazása:  

Az grapefruit olaja jellegzetesen sárgás vagy narancssárgás színű, a narancsra emlékeztető, de némileg keserűbb illatú olaj, melyet préseléssel nyernek ki a növény héjából. Gyulladáscsökkentő, keringésjavító és pórusösszehúzó hatása miatt elsősorban a zsíros bőr tisztítására, ápolására és narancsbőr megelőzésére illetve csökkentésére használhatjuk. Aromaterápiás hatását párologtatóban, fürdővízben vagy masszázsolajban élvezhetjük. Enyhe fertőtlenítő és antibakteriális hatású olaj, így kisebb bőrfelületi sérülések ellátására is használható

Felhasználási módjai:

  • Krémekben, kozmetikumokban: tetszőleges bázisolajjal kombinálva alkalmazhatjuk arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben, arctisztító tonikokban. A grapefruit olaját főleg a zsíros bőr ápolására ajánljuk, mert szabályozza a bőr faggyútermelését, és a bőr mélyebb szöveteiben keringésfokozó hatást fejt ki, melynek köszönhetően bőrünkben méregtelenítési folyamatok mennek végbe.

 

  • Aromaterápiára: kellemes illata miatt a grapefruit olaj az egyik legkeresettebb aromaterápiás illóolaj. Használhatjuk párologtatóban, így egyszerre élvezhetjük nyugtató hatását, és frissíthetjük fel vele otthonunk levegőjét.

 

  • Natúrkozmetikumok készítésére: önmagában vagy más illóolajokkal társítva alkalmazhatjuk natúr szappan és egyéb kozmetikumok készítésénél. A citrusos illatcsaládot a karácsonyi időszakban ánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel kombinálhatjuk a mézeskalácsos adventi illat eléréséhez.

 

  • Az általános közérzet javítására: alkalmas levertség, depresszió, rossz közérzet ellen. Párologtatóban vagy fürdővízbe cseppentve fejti ki legjobban nyugtató hatását.

 

 

  • A problémás, zsíros arcbőr ápolására: hatékonyan szabályozza a faggyútermelést, így zsíros, pattanásos bőr ápolására ajánlott. Pórusösszehúzó tulajdonságai miatt arctisztítást követően használjuk. Hidratáló vagy arctisztító tonik összetevőjeként is alkalmazható.
  • Narancsbőr (cellulit) csökkentésére: a grapefruit olaj a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását, ezzel javítva annak keringését. Testápoló krémbe csepegtetve masszírozzuk alaposan a kezelendő bőrfelületbe.

 

  • Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: tetszőleges bázisolajba (kókuszolaj, olívaolaj, stb.) csepegtetve használhatjuk, gyógymasszázshoz, sportmasszázshoz, lazító masszázshoz. Kellemes illatával segíti az ellazulást, frissíti a testet és a szellemet.

 

  • Háztartási alkalmazás: a grapefruit olaj nagyon jó zsíroldó hatású, konyhai felületek tisztítására is alkalmas.

 

  • Relaxációs fürdő készítéséhez: cseppentsünk 5-10 csepp grapefruit olajat fürdővizünkbe, és élvezzük hangulatjavító, élénkítő hatását!

 

  • Megfázás tüneteinek enyhítésére: a téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések, megfázások enyhítésére használhatjuk inhalálásra, párologtatóban, krémbe csepegtetve.

 

  • Sérülések kezelésre: a grapefruit olaj fertőtlenítő és antibakteriális hatású, így a kisebb felületi sérülések fertőtlenítésre, a sebgyógyulás gyorsítására is használhatjuk.

 

 

Ellenjavallat: a grapefruit olaj nem irritatív hatású, ezért minden bőrtípusra alkalmazható, de érdemes arra figyelnünk, hogy enyhén fototoxikus (fényérzékenyítő) hatású, ezért a nyári időszakban nem javasoljuk arckrémek összetevőjeként vagy közvetlen napsugárzásnak kitett bőrön való használatát.

Kiszerelés: 100 ml

Előállítás: préseléssel a növény héjából

Összetétel, hatóanyagok: 

Limonén, mircén, pinén, bergaptén

Latin név: Citrus decumana, oleum grapefruit

 

Mindent a grapefruitról:

A grapefruit a citrusfélék családjába sorolható, elterjedése főként a amerikai kontinensen, Brazíliában és Izraelben jelentős. A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a grapefruit nem rendelkezik évszázados múlttal, ugyanis az 1750-es években fedezték fel Barbadoson ezt a hibrid gyümölcsöt, amely a narancs és a pomelo keveredéséből született. Magyar neve, a citrancs erre a keveredésre utal. A grépfrútot ma világszerte termesztik, de legnagyobb mennyiségben Amerikában és Izraelben fordul elő.

A grapefruit olaját kétféle eljárással nyerhetjük ki a gyümölcs héjából, vízgőz desztillációval vagy hideg préseléssel. Az általunk forgalmazott olaj a hideg préseléses eljárással készül.

 

 

 

Leírás

Az általunk forgalmazott grapefruit olaj 100%-os tisztaságú természetes illóolaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

 

Ár: 4,300 Ft
db