Jojobaolaj 10 ml Neuston

 

A jojobaolajat hideg préseléssel nyerik ki a növény (jojobacserje) diószerű terméséből, mely Kaliforniában, Arizonában,Mexikóban és Izraelben honos. Bár a neve olaj, mtulajdonságai és állaga alapján leginkább a természetes viaszhoz hasonlít, színe a sárgától a barnáig terjedő skálán behatárolható, illata jellegzetes, kissé a dióra emlékeztető. A jojoba pozitív tulajdonságait és gyógyító hatását először a perui indiánok fedezték fel, akik sebgyógyításra, bőrápolásra és napvédő olajként használták. A jojobaolaj másik különleges tulajdonsága, hogy magas antioxidáns tartalmának köszönhetően sokáig ellenáll az oxidációnak, így nehezen avasodik, ennél fogva krémekbe, kozmetikumokba keverve növelhetjük vele azok tartósságát. A jojobaolaj összetételében rendkívül hasonlít az emberi bőrben található faggyúhoz, ezért könnyen felszívódik, és egyaránt alkalmas az érzékeny, száraz és zsírosabb, problémásabb bőr ápolására. Hidratáló tulajdonságai mellett kiemelhetjük antibakteriális tulajdonságait is, tisztítja a pórusokat, fertőtlenít, és segít a pattanások megszüntetésében. Viaszos állagának köszönhetően nem hagy a bőrön zsíros utóérzetet, könnyen és gyorsan felszívódik. Jótékony hatásait a mindennapi hajápolásban is megtapasztalhatjuk, hajmosás előtti pakolásként alkalmazva töredezésmentes hajvégeket, erősebb és fényesebb hajkoronát nyerhetünk vele, illetve sikeresen veszi fel a harcot a viszketéssel, korpával és hajhullással is.

A jojobaolaj érzékeny, ekcémás, pikkelysömörös bőrön is alkalmazható.

 

Felhasználási módjai:

  • Krémekben, kozmetikumokban: arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben minden bőrtípusra alkalmazható. Viaszos szerkezetének hálakönnyen felszívódik, hidratálja a bőrt, megszűnteti az aknés panaszokat.

 

  • Natúrkozmetikumok készítésére: önmagában vagy illóolajokkal társítva alkalmazhatjuk natúr szappan és egyéb kozmetikumok készítésénél. Antioxidánsként megnöveli

 

  • Hajápolásra: alkalmazzuk hajmosás előtt a haj teljes hosszán a fényesebb, egészségesebb és erősebb hajért. A jojobaolajban található viasz és természetes olajok beépülnek a haj szerkezetébe, táplálják a hajat és a fejbőrt, segítenek a viszketés és a hajhullás megszüntetésében. Javaslat: a jojobaolajat jól masszírozzuk a fejbőrünkbe, így segíthetjük az értékes vitaminok felszívódását, és egyben serkentjük a fejbőr vérkeringését, aktiválva a hajhagymák működését. Mivel magas zsírtartalmú, rendkívül tápláló olajról van szó, elegendő hetente vagy kéthetente alkalmaznunk, és javasolt alaposan leöblíteni.

 

  • A száraz bőr ápolására: a test teljes felületén alkalmazhatjuk testápolóként önmagában vagy a kedvenc testápoló krémünkbe keverve. Tetszőleges illóolajjal tehetjük még kellemesebbé az élményt.

 

  • A zsíros bőr ápolására: a jojobaolaj szabályozza a fagyútermelést, gyors felszívódásának köszönhetően nem tömíti el a pórusokat, ezáltal megelőzi a gyulladások és aknék kialakulását.

 

  • Problémás arcbőrre: használata elsősorban a mitesszerekkel küzdőknek lehet hasznos. Arctisztítás után alkalmazva segít lezárni a bőr pórusait, megakadályozva ezzel a szennyeződések bejutását bőrünkbe, és újabb gyulladások kialakulását. Gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően megszünteti az aknék kialakulásáért felelős gyulladásokat a bőrfelszín alatt, szabályozza  a faggyútermelést.

 

  • Az érett bőr ápolására: elsősorban magas antioxidáns tartalma miatt ajánljuk a törékeny, érzékeny vagy érett bőr ápolására. A benne található természetes viasz erősíti a bőr első védelmi vonalát, megakadályozva a környezeti hatások és vegyi anyagok káros hatását.

 

 

  • Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: más bázisolajokkal és illóolajokkal kombinálva kellemes illatú, hidratáló hatású masszázsolajat készíthetünk belőle. A masszázzsal serkenthetjük a vitaminok bőrbe jutását, javítva azok hatékonyságát.
  •  
  • Hidratáló fürdő készítéséhez: cseppentsünk 10-15 csepp jojobaolajat fürdővizünkbe, és élvezzük, hogy bőrünk kellemesen bársonyossá és hidratálttá válik tőle!

 

 

Kiszerelés: 10 ml

Előállítás: préseléssel

Összetétel, hatóanyagok: viasz, linolsav, olajsav

Latin név: Simmondsia Chinensis/ Simmondsia Chinensis Seed Oil

 

Leírás

Az általunk forgalmazott jojobaolaj 100%-os tisztaságú természetes bázisolaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

Leírás

Az általunk forgalmazott argánolaj 100%-os tisztaságú természetes bázisolaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

Ár: 489 Ft
db