Shea vaj 920 ml finomított

Shea vaj, finomított

Alkalmazás:

A shea vaj egy igazán sokoldalúan felhasználható természetes vaj, melyet a karitéfa termésének magjából nyernek ki. Ez a fehéres vagy sárgás színű vaj a közelmúltban hódította meg Európát, és hatását népszerűsége is igazolja.

Felhasználási területei a teljesség igénye nélkül:

  • arckrémek, testápolók bázisolajaként
  • narancsbőr és striák kezelésére
  • mindennapi bőrápolásra
  • égési sérülések kezelésére
  • masszázskrém készítésére
  • szappankészítéshez

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő bőrregeneráló és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyen hatékonyan segítenek a mindennapi bőrápolásban, a ráncok és a bőr öregedési folyamatának csökkentésében. Ápolja és hidratálja az igénybevett bőrt egészen a legmélyebb rétegekig, segít megőrizni annak természetes víztartalmát.

Az őszi és téli időszakokban a kiszáradt, kicserepesedett arcra és kézre akár nappali hidratálókrémként, akár éjszakai pakolásként is bátran használhatjuk. Magas olajtartalmának hála akár egy-két nap alatt puhává és hidratálttá varázsolhatja a kiszáradt bőrt.

Kiszerelés:

Előállítás: hideg sajtolással

Összetétel, hatóanyagok: 

 Latin név: Ghana Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

 

Mindent a shea vajról:

A shea vajat az afrikai karitéfa diójából sajtolják, színe fehér vagy sárgás árnyalatú, illata édeskés, vajas. A Közép-afrikaiak és ghánaiaik évezredek óta használják értékes hatóanyagait, és a shea vajjal való kereskedelem a fő bevételi forrásukat jelenti. A shea vajat a nők aranyának is hívják, mivel feldolgozása a helyi nők kiváltságának számít. Európában az utóbbi években terjedt el az a rendkívül sokoldalú és jótékony hatásokban bővelkedő vaj.

A shea vajat külsőleg használhatjuk, égési sérülések kezelésére, a száraz, pikkelyes bőr hidratálására, testápolásra, arcápolásra, a kozmetikai termékek széles skálájának elkészítésére. Vitaminokban gazdag összetételének köszönhetően, és főleg magas E-vitamin és A-vitamin tartalmának hála mélyes hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncok mennyiségét, nyugtatja a gyulladt, száraz, igénybevett bőrt, és védi a káros UV-sugarak ellen. Értékes összetevőinek köszönhetően segíti a sejtek megújulását, így lassítva annak öregedését, hozzájárul a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megőrzéséhez. Magas zsírtartalma miatt különösen ajánlott arckrémek és szappanok készítéséhez. A shea vajban található zsírok jelentős része nem elszappanosodó, azaz a szappanosodási fázist követően is megőrzi értékes összetevőit, ezért kifejezetten szárazságra hajlamos és érzékeny bőrűek is bátran használhatják a shea vajjal készült szappanokat.

A shea vaj illata enyhe, édeskés, nem erőteljes, így használata önmagában is kellemes élményt nyújt, de különböző illóolajokkal ízlés szerint illatosítható.

Használata minden bőrtípusra ajánlott, de érzékeny, száraz és gyulladásra hajlamos bőr esetén kifejezetten javasolt. A kakaóvajjal ellentétben a shea vaj nem fényérzékeny, így közvetlen napsugárzásnak kitett bőrön, illetve nyáron is bátran használhatjuk.

 

Gyakran ismételt kérdések:

Mire jó a shea vaj?

Tulajdonképpen szinte bármilyen bőrtípusra és bőrproblémára használhatjuk. Arcra, testre, masszázsra, kozmetikumok készítésére vagy önmagában.

Miért használjak shea vajat?

A shea vaj magas E-vitamin tartalmának köszönhetően mélyen ápolja és hidratálja a bőrt, segíti annak regenerálódását és lassítja öregedését.

Milyen színű, illatú és állagú?

Színe fehértől a sárgás árnyalatokig változik, illata kellemes, semleges, vajas. Állaga szobahőmérsékleten szilárd, hőre olvadó. Külön melegítést nem igényel, kézmeleg hőmérsékleten olvad és kenhető.

Hogyan tároljam a shea vajat?

A shea vaj nem igényel hűtést, viszont érdemes zárt edényben, napfénytől védett helyen tárolni. Optimális tárolási hőmérséklete 20-25°C.

Megolvadt a shea vajam, mit tegyek vele?

Semmi probléma, szobahőmérsékleten ismét megszilárdul. Ha gyorsabban szeretné megszilárdítani, tegye tíz percre hűtőbe.

Hogyan olvasszam fel a szilárd shea vajat?

A shea vaj már testhőmérsékleten olvad, akár a tenyerében is felolvaszthatja. Amennyiben nagyobb mennyiségűt szeretne felolvasztani, semmiképpen ne tegye mikrohullámú sütőbe vagy közvetlen hőhatásnak ki, hanem vízfürdőben, vízgőz fölött fokozatosan olvassza fel.

 

Milyen bőrtípusra ajánlott a shea aj használata?

A shea vaj bőrtípustól és életkortól függetlenül használható, de kifejezetten ajánlott száraz, repedezett, igénybevett bőr ápolására illetve a hideg, szeles évszakokban. Mivel egy erősen zsíros, sűrű állagú vajról van szó, és mivel különböző bőrtípusok más mennyiséget tolerálnak, érdemes kisebb mennyiséggel kezdeni, és alaposan bemasszírozni a bőrbe, majd igény esetén fokozatosan növelni az adagot.

Milyen bőrproblémákra használhatom a shea vajat?

Elsősorban száraz bőrre ajánljuk, mivel magas zsírtartalma segít a bőr mélyebb rétegeinek hidratálásában, de használhatjuk gyulladt vagy pattanásos arcbőr kezelésére is. Mivel nem tartalmaz semmilyen vegyi vagy szennyező anyagot, nem áll fenn a veszélye, hogy eltömíti a pórusokat, így egy igazán természetes arcápoló és testápoló szer.

Használhatom-e a shea vajat szem környékére illetve szemránckrémként?

A szem környéke arcunk legérzékenyebb területe, ezért nagyon fontos, hogy csak természetes, vegyszermentes ápolószereket használjunk ott. A sheavaj magas vitamintartalma ideális a szem alatti vékony, és így sérülékeny bőr ápolására, kellemes, enyhe illata pedig biztosan nem lehet zavaró számunkra.

Hajpakoláshoz is használhatom a shea vajat?

Igen, a shea vaj a hajproblémákra is megoldást jelenthet. Használatát főleg a száraz, töredezett, igénybevett haj esetében ajánljuk. Fontos, hogy a pakolást még hajmosás előtt alkalmazzuk, és a hatóidő letelte után lehetőleg természetes samponnal és langyos vízzel mossuk ki hajunkból. A shea vaj már néhány alkalom után puhítja a hajat, regenerálja a felületi sérüléseket és a töredezett hajvégeket.

Masszázsolajként is használhatom a shea vajat?

A shea vaj már kéz meleg hőmérsékleten olvad, ezért masszázsolajként, masszázskrémként való használata igen egyszerű. A vajat felmelegíthetjük tenyerünkben vagy vízfürdő felett egy edényben, ezt követően pedig önmagában vagy illóolajokkal illatosítva masszázsolajként vagy akár testápolóként használhatjuk azt az egész testünk felületén.

Kisgyermekem van, az ő bőrének ápolására is használhatom a shea vajat?

A shea vaj „szülőföldjén”, Afrikában a legalapvetőbb bőrápoló krém a shea vaj, amelyet az egész család használ. A csecsemők és kisgyermekek esetében ugyanúgy alkalmazható a shea vaj, ám fontos arra figyelnünk, hogy ne adjunk hozzá illóolajat, mert ez a kisebb gyermekek esetében irritációt válthat ki. A shea vaj önmagában természetes, kellemes illatú, bőrpuhító hatású krém, amely gyermekünk kipirosodott, kiszáradt vagy kidörzsölődött bőrét hatékonyan ápolhatja,

Férfiak számára is ajánlják a shea vaj használatát?

Természetesen férfiaknak is ajánljuk. Alapvetően nincs különbség a férfi és a női bőr között, így ugyanazokra a problémákra lehet  megoldás a shea vaj használata mint hölgyek esetében. Különösen ajánljuk a shea vaj használatát az urak száméra borotválkozás után, mivel hidratálja és regenerálja az arcbőrt és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít a borotválkozás során keletkezett láthatatlan mikro sérülések gyógyulásában.

Okozhat-e a shea vaj allergiás reakciót?

Egyelőre nem mutatták ki, hogy bármilyen allergiás reakciót okozna, azonban minden új kozmetikum vagy alapanyag vásárlásakor ajánlott kis bőrfelületen (például a kézfejen) tesztelni, hogy az Ön szervezete hogyan reagál rá.

Ár: 3,500 Ft
db