Mogyoróolaj 10 ml

Mogyoróolaj 10 ml

Alkalmazás:

A sokak által a konyhából ismert mogyoróolaj egy jellegzetesen mogyorós illatú, sötét színű, sűrű olaj, amely változatos külső és belső felhasználhatóságának köszönhetően egy igazán univerzális bázisolaj, amely egyszeresen telített zsírsavakban és E-vitaminban gazdag.

Alkalmazási lehetőségeinek száma szinte végtelen, ezek közül néhány:

  • arckrémek, testápolók bázisolajaként
  • masszázsolajok, masszázskrémek bázisolajaként
  • narancsbőr és striák kezelésére
  • aromaterápiás kezelések során
  • hidratáló fürdőolaj készítéséhez
  • szappankészítéshez
  • sütéshez, főzéshez, salátákhoz, dresszingekhez

Használata minden bőrtípusra ajánlott, de különösen kedvező hatást fejt ki a száraz, érdes vagy a környezeti bántalmaktól igénybevett bőrön illetve a hűvös, szeles napokon. Összetevőként megtalálhatjuk a legtöbb kozmetikumban, mivel magas E-vitamin tartalmának köszönhetően feszesebbé teszi a bőrt, és a sejteket regenerálva késlelteti a bőr öregedését.

A mogyoróolaj erősíti a hajszálereket, így kiváló segítség az arcbőr üdeségének megőrzésében. . Segít az ekcémás, pikkelyes vagy más bőrproblémák kezelésében is. Bőrtápláló, hidratáló és könnyen felszívódik. Magas E-vitamin tartalma miatt kifejezetten ajánlott arckrémek és testápoló krémek készítéséhez, fiatalító és hatékony ránctalanító. Regeneráló hatásának köszönhetően segít a narancsbőr és a striák megelőzésében és a már kialakult terhességi vagy növekedési csíkok látványos elhalványításában. Ezt a rendkívül sokoldalú olajat felhasználhatjuk aromaterápiás bázisolajként is a megfelelő illóolajokkal kombinálva. Összetevői közt megtalálhatjuk az élettani szempontból fontos telítetlen zsírsavakat, mint az olajsav és a linolsav, emellett magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnően hidratálja és regenerálja a sejteket. A mogyoróolajat nem csak külsőleg, kozmetikai összetevőként ajánljuk, hanem a mindennapi főzés során is megtapasztalhatjuk pozitív élettani hatásait. Felhasználása igen sokoldalú, akár liszt formájában, egészben pörkölve, sózva, vagy mézzel is. Nyomelemekben, fehérjékben és káliumban gazdag összetételének köszönhetően vérnyomás- és koleszterincsökkentő hatású, cukorbetegek és keringési problémákkal küzdőknek különösen ajánlott. Gyulladáscsökkentő hatása külső és belső felhasználás esetén is tapasztalható.

Kiszerelés: 10 ml

Előállítás: hideg sajtolással

Összetétel, hatóanyagok: olajsav, linolénsav, tokoferol (E-vitamin), B-vitamin, fitoszterol

 Latin név: Arachis hypogaea seed oil

 

Mindent a mogyoróolajról:

A földimogyoró eredetileg Amerikából származik, napjainkra egész Amerikában és Európa nagy részén elterjedt mogyoróféle, melynek olaja, a mogyoróolaj egy jellegzetesen mogyorós illatú, sötétebb színű, sűrű olaj. Vitaminokban gazdag, ehető magjaiból nemcsak olaj, hanem fűszer is készül. A magban 40–50% olaj található, melynek minősége az olívaolajjal majdnem egyenértékű, összetevői többek között a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és a fitoszterol, amely gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Az olajat a földimogyoró vagy népi nevén amerikai mogyoró magjából hideg préseléssel nyerik ki. Kedvező telítetlen zsírsavösszetételének (olajsav, linolsav) és E-vitamin tartalmának köszönhetően hidratáló és bőrápoló hatásáról ismert, valamint kiváló bázisolaj masszás-, és testolajokba. Bázisolajként aromaterápiás felhasználásra is ajánlott. A mogyoróolaj a legkülönfélébb bőrápoló termék összetételében is megtalálható, bázisolajként és magas E-vitamin tartalmának köszönhetően Gyulladáscsökkentő hatása külső és felhasználás esetén is tapasztalható. A magban 40–50% olaj található, melynek minősége az olívaolajjal majdnem egyenértékű. Jelentős a vas-, foszfor- és káliumtartalma. 

A növényi olajokat érdemes hűvös, fénytől védett helyen tartani, különösen felbontás után, mert fény és oxigén hatására könnyebben avasodnak, s E-vitamin-tartalmuk is csökken.

Figyelmeztetés:

Dió- és mogyorófélékre érzékenyek, mogyoróallergiában szenvedők számára használata nem ajánlott!

Ár: 319 Ft
db