Körömvirágolaj 10 ml

Körömvirágolaj 10 ml

 

Alkalmazása:  

A körömvirág a népi gyógyászatban legismertebb gyógynövény, melyet magas A-, B-, és E- és D-vitamin  valamint antioxidáns tartalmának köszönhetően a legkülönfélébb bőrproblémákra alkalmazhatunk a mindennapok során. A körömvirág kivonata antiallergén, így a különösen érzékeny bőr ápolására is ajánlott. Sebfertőtlenítő és vérzéscsillapító hatásának köszönhetően nemcsak megakadályozza a gyulladás kialakulását, de elősegíti a bőr hámosodását és a gyógyulást. Alkalmazási lehetőségei: kisebb bőrsérülések gyógyítására, napégés, rovarcsípés, kiütések kezelésére, visszerek kezelésére, száraz, gyulladt bőr kezelésére. A körömvirágolaj gyógyhatását mindennapi és kúraszerű használat során tapasztalhatjuk meg leginkább.

Felhasználási módjai:

  • tinktúra készítésére: izomrándulások és zúzódások kezelésére
  • pakolás készítésére: sérült, feldagadt bőrfelületek gyógyítására
  • masszázskrém, masszázsolaj készítésére
  • arctisztításra, arclemosók összetevőjeként
  • arckrémek, testápoló krémek készítésére
  • babaápoló krémek készítésére
  • aknés bőr kezelésére
  • pattanások ellen
  • ülőfürdő és lábfürdő készítésére
  • körömgomba és tyúkszem kezelésére
  • májfoltok és pigment foltok halványítására
  • hajápoló készítményekbe, hajpakolásra
  • a köröm és a körömágy bőrének ápolására

 

 

Kiszerelés: 10 ml

 

Előállítás: extrakció szója olajjal

 

Összetétel, hatóanyagok: A-, B-, és E- és D-vitamin, antioxidánsok, flavonoidok, karotinoidok, szaponinok, triterpének

 

 Latin név: Calendula Oil Calendula officinalis Extraction in GMO-free Soja Oil

 

Mindent az körömvirágról:

A körömvirág a népi gyógyászatban legismertebb gyógynövény, melyet napjainkban is megtalálhatunk a vidéki kis kertek növényei közt. A körömvirág kivonatát a népi gyógyászat hatékonyan alkalmazza évszázadok óta hazánkban és szerte Európában. Magas A-, B-, és E- és D-vitamin tartalmának köszönhetően elsősorban a bőrápolást és –gyógyítást segítő csodanövények közt tartjuk számon. magas E-vitamin tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedési folyamatait, segítve a bőr vízháztartásának normál működését, ezért anti-aging arckrémek összetevőjenként is használhatjuk az idősödő, érett bőr ápolására. Gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatását a különböző bőrproblémák, kiütések, bőrszárazság, felületi sérülések gyógyításában hasznosíthatjuk, ezen felül alkalmazhatjuk napégésre, csípésekre és visszerekre is. Bőrgyógyító és bőrregeneráló hatását magas vitamintartalma mellett a növényben megtalálható jótékony antioxidánsoknak köszönheti. A körömvirág kivonata antiallergén, így az érzékeny bőrűek és csecsemők bőrének ápolására, babakrémek, popsikrémek készítésére, a pelenkakiütések enyhítésére is használhatjuk.

Az őszi és téli időszakban gyakran szembesülünk a hideg és a környezeti ártalmak okozta száraz, kicserepesedett bőr és ajak problémájával. Ennek orvoslásában a körömvirág tartalmú ajakbalzsam, kézkrém vagy testápoló lehet segítségünkre. Szilárd vagy folyékony bázisolajjal (shea vaj, argánolaj, szőlőmagolaj, stb) és ízlés szerint illóolajjal kombinálva elkészíthetjük saját kézkrémünket, ajakápolónkat, egyéb kozmetikumunkat.

Érdekességek az körömvirágról:

A körömvirág virágzatának színe és az egy száron levő virágok száma alapján meghatározhatjuk, hogy a növény mennyi hasznos összetevőt tartalmaz. Minél több és minél narancsszínűbb virágot találunk rajta, annál magasabb a hatóanyagok aránya. A körömvirág gyűjtését más gyógynövényekkel ellentétben nem a hajnali órákban, hanem a déli napsütésben végzik, mert ekkora a legmagasabb a növény gyógyhatása.

A körömvirág jótékony hatásai közt a népi gyógyítás nemcsak a testi, hanem a lelki eredetű problémák gyógyítását is számon tartja. Egyes hiedelmek szerint a körömvirág látványa növeli az étvágyat, így az táplálkozási problémákkal küzdők számára körömvirágcsokor elhelyezését javasolták az étkezőben. A növény narancssárga színe a Napéhoz hasonló melegséget, biztonságot sugároz, derűt és vidámságot csempész otthonunkba. 

Ár: 399 Ft
db