Dióolaj 10 ml

Dióolaj 10 ml

Alkalmazása:  A dióolaj jótékony hatását magas B- és E- vitamin tartalmának, valamint a benne található jelentős mennyiségű Omega 3 telítetlen zsírsavnak köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek táplálják és védik bőrünket az öregedéstől. Bőrregeneráló, bőrvédő, gyulladáscsökkentő hatású olaja hatékonyan alkalmazható az érzékeny, száraz, igénybevett bőr, köröm és haj mindennapi ápolására.

Felhasználási módjai:

Arckrémek, testápolók, kézkrémek bázisolajaként: önmagában vagy illóolajokkal illetve más bázisolajokkal kombinálva a dióolaj kiváló a mindennapi bőrápolásra. magas E–vitamin tartalmának köszönhetően segít megőrizni a bőr hidratáltságát, és lassítja az öregedési folyamatokat. Magas esszenciális zsírsav-tartalmának köszönhetően védi bőrünket a kiszáradás és a környezeti ártalmak ellen.

Ajakbalzsam készítésére: kedvenc illóolajunkkal és tetszőleges bázisolajjal (kakaóvaj, kókuszolaj) kombinálva hatékonyan hidratálja és ápolja ajkainkat a hideg időben.

Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: ápolja és nyugtatja a bőrt, kellemes illatával segít ellazulni egy nehéz nap végén.

Aromaterápiához: a dióolaj kellemes, megnyugtató illata csökkenti a feszültséget és segíti a mentális felfrissülést.

Fürdőolajok készítésére: önmagában vagy tetszőleges illóolajokkal keverve kellemes illatú és bőrtápláló fürdőolajat készíthetünk.

A száraz vagy problémás bőr ápolására: esszenciális zsírsavainak és E-vitamin tartalmának köszönhetően nyugtatja és táplálja a bőrt. Használatával csökkenthetjük a száraz, viszkető, húzódó vagy ekcémás bőrtüneteket.

A haj és köröm ápolására: hajmosás előtti hajpakolásként vagy a száraz hajvégeken alkalmazva csökkenthetjük a töredezettséget és visszaállíthatjuk hajkoronánk természetes szépségét. A töredezett köröm ápolására és a körömágy bőrének regenerálására egyaránt használhatjuk.

 

 

Kiszerelés: 10 ml

 

Előállítás: hideg sajtolással

 

Összetétel, hatóanyagok:  E-vitamin, B-vitamin, esszenciális zsírsavak, Omega 3, antioxidánsok, linolsav, linolénsav, olajsav. palmitonsav, sztearinsav, arachidonsav

 

 Latin név: Juglans regia

 

Mindent az dióolajról: Sokan talán nem is tudjuk, hogy a mára már minden kertben megtalálható dió nem őshonos Európában, hanem eredetileg Perzsiából származik, és Európába a rómaiak közvetítésével került. A dió értékes olaját hamar felfedezték, és a görögök már a Kr. e. 4. évszázadban használni kezdték. Elsődlegesen étkezési célra használták, illetve lámpában égetve világítottak vele, később felfedezvén bőrtápláló tulajdonságait, közkedvelt kozmetikai alapanyaggá vált. A dióolaj magas vitamintartalmának köszönhetően az egyik leghatékonyabb bőrápoló olaj. Önmagában vagy más bázisolajokkal és illóolajokkal együtt alkalmazva táplálja és hidratálja a bőrt, csökkenti a mikro sérülések és száraz területek számát, feltölti a bőr szerkezetét, így csökkentve a látható és láthatatlan ráncokat és egyenetlenségeket. A dióolajat kifejezetten ajánljuk száraz, viszkető, irritált vagy ekcémás bőr, illetve különösen érzékeny bőr ápolására. A téli időszakban a hidegnek, szélnek és egyéb környezeti ártalmaknak kitett bőrön hamar megjelennek a piros, száraz és viszkető foltok, ezeket gyorsan enyhíthetjük dióolajos arckrém vagy fürdő segítségével. Testápolóként önmagában is használhatjuk, vagy tetszőleges illóolajokkal kombinálhatjuk. A dióolaj színe sötét, illata jellegzetesen diós. Felbontás után a dióolajat célszerű napfénytől védett, hűvös helyen tárolni, így minőségét hosszú ideig megőrzi. A dióolaj ergoszterol tartalma a bőr öregedését késlelteti, ezért a dióolaj kiváló bázisolaja lehet anti-aging kozmetikumoknak, szemránckrémeknek, testápoló olajoknak. Magas zsírsav-tartalmának köszönhetően nagyon jó hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, így gyorsan regenerálja a környezeti ártalmak, hideg és szél által kiszárított, repedezett vagy érdes bőrt, illetve ajkakat. Csípések és bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket. 

Leírás

Az általunk forgalmazott dióolaj 100%-os tisztaságú természetes olaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

Ár: 319 Ft
db