Búzacsíraolaj 10 ml

 

Alkalmazása:  

A búzacsíra olajat hideg préseléssel nyerik ki a növényből, így értékes összetevői nem károsodnak az előállítás során. Színe az áttetszőtől a barnáig terjedő skálán behatárolható, illata jellegzetes. A búzacsíra olaj elsősorban magas E-vitamin tartalmával tűnik ki a többi bőrtápláló természetes olaj közül, összetételének köszönhetően táplálja, védi, hidratálja és fiatalon tartja a bőrt, lassítja az öregedési folyamatokat. Jótékony hatásait a test teljes felületén igénybe vehetjük, hajunk és körmünk ápolásra is használhatjuk. A búzacsíra olajat magas esszenciális zsírtartalmának (Omega 3 zsírsav és Omega 6 zsírsav) köszönhetően elegendő heti egy-két alkalommal használnunk.

Felhasználási módjai:

  • Krémekben, kozmetikumokban: arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben, főleg a száraz, igénybevett bőr ápolására. Természetes kollagén forrás, csökkenti az irritációt, feszesíti a bőrt.

 

  • Natúrkozmetikumok készítésére: önmagában vagy illóolajokkal társítva alkalmazhatjuk natúr szappan és egyéb kozmetikumok készítésénél.

 

  • Hajápolásra: a búzacsíra olaj nem csak a bőrben, hanem a hajban is segíti a kollagén termelődését, ezért hajmosás előtti pakolásként alkalmazva erősíthetjük vele hajunkat. A benne található erősítik a haj szerkezetét, kiemelik természetes fényét. Javaslat: búzacsíra olajat jól masszírozzuk a fejbőrünkbe, így segíthetjük az értékes vitaminok felszívódását, és egyben serkentjük a fejbőr vérkeringését, aktiválva a hajhagymák működését. Mivel magas zsírtartalmú, rendkívül tápláló olajról van szó, elegendő hetente vagy kéthetente alkalmaznunk, és javasolt alaposan leöblíteni.

 

  • A száraz bőr ápolására: a test teljes felületén alkalmazhatjuk testápolóként önmagában vagy a kedvenc testápoló krémünkbe keverve. Tetszőleges illóolajjal tehetjük még kellemesebbé az élményt.

 

  • Bőrfeszesítésre: a búzacsíra feszesítő hatását élvezhetjük a dekoltázs, a comb és a hajtájék területén, illetve a fogyás során megereszkedett bőrön.

 

  • Terhességi és növekedési csíkokra: intenzív bőrfeszesítő hatását néhány perces masszázzsal tehetjük még hatékonyabbá. A dekoltázs feszesítése mellett a búzacsíra olaj sikeresen veszi fel a harcot a növekedési és terhességi csíkokkal.

 

  • Cellulitiszra: csepegtessünk néhány csepp narancsolajat bele, így növelhetjük narancsbőr elleni hatását.

 

  • Problémás arcbőrre: használata elsősorban a mitesszerekkel küzdőknek és a tág pórusokkal rendelkezőknek lehet hasznos. Arctisztítás után alkalmazva segít lezárni a bőr pórusait, megakadályozva ezzel a szennyeződések bejutását bőrünkbe, és újabb gyulladások kialakulását.

 

  • Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: más bázisolajokkal és illóolajokkal kombinálva kellemes illatú, feszesítő hatású masszázsolajat készíthetünk belőle. A masszázzsal serkenthetjük a vitaminok bőrbe jutását, javítva azok hatékonyságát.
  •  
  • Hidratáló fürdő készítéséhez: cseppentsünk 10-15 csepp búzacsíra olajat fürdővizünkbe, és élvezzük, hogy bőrünk kellemesen bársonyossá és hidratálttá válik tőle!

 

 

 

Ellenjavallat: a búzacsíra olaj alkalmazását gluténallergia esetén csak kisebb bőrfelületen való tesztelést követően ajánljuk, mivel a gluténra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki

Kiszerelés: 10 ml

Előállítás: préseléssel

Összetétel, hatóanyagok: alfa, tokoferol (E-vitamin), tokoferolok, tokotrienolok, kálcium, magnézium, kálium, linolsav, linolénsav, Omega 3 zsírsav, Omega 6 zsírsav, A-, K- és D-vitamin, fehérjék, aminosavak, lecitin, enzimek

Latin név: Triticum sativum / Triticum vulgare germ oil

 

Érdekességek a búzacsíra olajról:

A búza a legrégebbi gabonanövényünk, melyről több mint 7000 éves régészeti leletek árulkodnak, már az ókori sumérok és egyiptomiak is termesztették. A búzacsíra a búzaszem legértékesebb része, mely a legfontosabb hatóanyagokat tartalmazza: vasat, kalciumot, káliumot, foszfort, magnéziumot. A legújabb kutatások alapján a búzacsira olaja majdnem tökéletesen megegyezik a bőrünkben található olajakkal, ezért kiválóan hasznosítható a bőrápolásban.

Leírás

Az általunk forgalmazott búzacsíra olaj 100%-os tisztaságú természetes bázisolaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

Ár: 349 Ft
db