Szantálfa nyugat indiai 5 ml illóolaj

 

Alkalmazása:  

A szantálfa olajának balzsamos, fás, kissé pézsmás illatát a kozmetika hamar felfedezte magának. A kellemes illatú olaját elsősorban parfümök, illatos olajak és szappanok illatosítására használták. A szantálfa olaj nem összetévesztendő a szantálfa illóolajjal, amelynek előállítása jóval költségesebb. Megnyugtató illata alkalmas a közérzet javítására, a stressz csökkentésére, aromaterápiás célra használható.

A szantálfa olajának színe a sárgától a barnáig terjed, közepesen sűrű, erősen fás-pézsmás illatjegyekkel rendelkező, gazdag illatvilágú olaj.

Élettani hatásai: csökkenti a feszültséget, harmonizál, hangulatjavító, antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású, heggyógyító, serkenti a keringést, hidratáló és bőrnyugtató.

A szantálfa olaja Földünk egyik legősibb illatos olaja, melyet az Indiából származó ayurvédikus orvoslás és szépségápolás is előszeretettel használ, elsősorban nyugtató hatásának köszönhetően. Illatával gyakran találkozhatunk keleti illatszerekben és füstölőkben.

 

Felhasználási módjai:

  • Krémekben, kozmetikumokban: tetszőleges bázisolajjal kombinálva alkalmazhatjuk arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben, arctisztító tonikokban. A szantálfa olaját elsősorban az érett bőr ápolására ajánljuk, mert hidratáló hatással rendelkezik, nyugtatja a bőrfelszínt, és a bőr mélyebb szöveteiben is serkenti a keringést, javítva a bőr regenerálódását.

 

  • Aromaterápiára: kellemes fás-pézsmás meleg illatát elsősorban az őszi és téli időszakban élvezhetjük. Használhatjuk aromalámpában és párologtatóban is. Segít a test és a lélek harmóniájának megteremtésében, a meditatív állapot létrehozásában.

 

 

  • Natúrkozmetikumok készítésére: önmagában vagy más illóolajokkal társítva alkalmazhatjuk natúr szappan és egyéb kozmetikumok készítésénél. Elsősorban a fás, pézsmás, erősebb férfias illatok kedvelőinek ajánljuk, arcszeszek, borotválkozás utáni készítmények összetevőjeként is alkalmazhatjuk.

 

  • Az általános közérzet javítására: alkalmas levertség, depresszió, rossz közérzet ellen. Párologtatóban vagy fürdővízbe cseppentve fejti ki legjobban nyugtató hatását.

 

 

  • A keringés fokozására: a szantálfa olaja a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását, ezzel javítva annak keringését. Testápoló krémbe csepegtetve masszírozzuk alaposan a kezelendő bőrfelületbe.
  • Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: tetszőleges bázisolajba (kókuszolaj, olívaolaj, stb.) csepegtetve használhatjuk, gyógymasszázshoz, sportmasszázshoz, lazító masszázshoz. Kellemes illatával segíti az ellazulást, frissíti a testet és a szellemet.

 

 

  • Relaxációs fürdő készítéséhez: cseppentsünk 5-10 csepp grapefruit olajat fürdővizünkbe, és élvezzük hangulatjavító, élénkítő hatását!

 

  • Megfázás tüneteinek enyhítésére: a téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések, megfázások enyhítésére használhatjuk inhalálásra, párologtatóban, krémbe csepegtetve.

 

  • Sérülések kezelésre: antiszeptikus hatásának köszönhetően a kisebb felületi sérülések fertőtlenítésre, a sebgyógyulás gyorsítására is használhatjuk.

 

Ellenjavallat: a szantálfa olaja nem irritatív hatású, ezért minden bőrtípusra alkalmazható, de használat előtt mindenképpen érdemes bőrpróbát végezni egy kisebb területen.

Kiszerelés: 5 ml

Előállítás: vízgőz desztillációval a szantálfa felaprított kérgéből, gallyaiból

Összetétel, hatóanyagok: szantalon, szantalál, szantenon, szanten, szantalén, szantanol

Latin név: Ol. santali indic. occidentali

Mindent a szantálfáról:

A nyugat-indiai szantálfa, melyet más néven amyris-nak is hívunk, Közép-Amerikából származik, és Haitin a legelterjedtebb. A legtöbb (illó)olajjal ellentétben a szantálfa esetében nem a fa terméséből, hanem az összeaprított kérgéből és kisebb gallyaiból nyerik ki az értékes olajokat vízgőz desztillációval. A szantálfának két típusát ismerjük, ezeknek olaja összetételt tekintve jelentősen eltér egymástól. A Nyugat-indiai szantálfa (Amyris balsamifera) olajának jelentős részét szekviterpén-alkoholok alkotják, ellentétben a kelet-indiai vagy más néven fehér szantálfával (Santalum album).

Érdekes tény, hogy a szantálfa magas olajtartalma miatt Haiti lakosai világítási céllal használják, mivel nagyon sokáig és fényes lánggal ég.

Leírás

Az általunk forgalmazott szantálfa olaj 100%-os tisztaságú természetes olaj, felhasználható bőrápoló termékek készítéséhez.

Ár: 559 Ft
db