Memóriaerősítő

Tovább a termékekre

A memóriazavar lehetséges okai és a megoldás

Mindenkivel előfordulhatott már, hogy kisebb-nagyobb mértékben kihagyott az emlékezete. Az alkalmi memóriazavaroknak a kimerültség vagy depresszió állhat a hátterében, míg a folyamatos romlás komolyabb betegség előjele is lehet.

Általában azonban nem ilyen a drasztikus a helyzet. Egy stresszes, túlhajszolt időszakban akár depresszió is kialakulhat, melyre érdemes időben felkészülni.

Ajánlott ilyenkor odafigyelni, hogy egyensúlyba tudjuk tartani a munka és a pihenés optimális arányát. Az alvás ilyen időszakban nagyon fontos, ugyanis csak megfelelő mennyiségű alvás során termelődik a szervezetünkben elég melatonin, amely egy stresszoldó hatású hormon. Ha ez sem elég, akkor érdemes szakítani egy rövid időre a stresszfaktorként működő tevékenységgel, és ajánlott beiktatni a napunkba valami megnyugtató tevékenységet.

Tudatosan is ki tudjuk küszöbölni a memóriazavarokat különböző ételek, illetve étrend-kiegészítők fogyasztásával! Az omega 3 zsírsav eredményesen javítja az agyi működést, és depresszió ellen is kiváló. Fogyasszunk sok tengeri halat, halolaj kapszulát, illetve diót, és a memóriazavar elkerül minket!

Előfordulhat, hogy nem tud kellőképpen odafigyelni a hétköznapok során, hogy a megfelelő étrendet betartsa a memóriazavar elkerülése végett, ezért érdemes étrend-kiegészítőkkel fokozni a hatást és megelőzni a kellemetlen tüneteket.

Válassza memóriaerősítő étrend-kiegészítőnket, és felejtse el a memóriazavart!